(BA2) Marta Salvador Ramon


Marta Salvador Ramon, Les històries del tren i la pintura.

Ja fa uns quants anys que conec la Marta Salvador (nascuda el 6 de maig de 1969), des que anàvem plegats en tren a treballar a Barcelona. Després, per motius de salut, va deixar d’anar-hi i va començar una nova etapa, des del meu punt de vista molt més profitosa i interessant, la de pintora. He seguit els seus inicis i la seva evolució i m’ha sorprès molt gratament. Des d’uns orígens on treballava el collage i figures arlequinades amb molt de color, va evolucionar cap a una etapa d’introspecció i aprenentatge de l’ofici amb una evolució personal i artística que l’ha portat a una maduresa en la que ha trobat un estil propi, cosa gens fàcil en un mon ple d’imitadors.

Jo destacaria un tema o motiu principal en la seva obra: la natura i els boscos tractats de dues formes molt diferents. En algunes obres la persona que mira el quadre veu els arbres a molta distància, pot delectar-se en la seva contemplació. Són paisatges generalment calmosos i agradables, que semblen generar una certa pau interior (Veure la primera pintura).

En altres ens trobem dins el bosc, hi ha moltes branques que ens impedeixen el pas, hem de lluitar per travessar-lo, per veure que hi ha més enllà. De vegades, segons el quadre, la travessia és més fàcil; en altres casos és pràcticament impossible. Ens ho impedeixen, amb tota la seva força, branques de traços ferms, sòlids i d’una dimensió aclaparadora que ens barren el pas (Veure la segona pintura). Segons l’estat interior de la Marta (els habitants de la psique freudiana que es barallen a dins seu), ens mostra una tendència o una altra. Totes dues són enriquidores i complementàries.


Aquest any 2008 la Marta Salvador exposarà a la Galeria Manel García Sarramona de Lleida del 9 al 22 de juny. (ANUL.LACIÓ D'ÚLTIMA HORA).

Exposarà a l'IES RONDA de Lleida, carrer Henry Dunant, 3 (Telèfon 973 28 17 47) 25003 LLEIDA durant tot el mes de maig del 2008.

Us animem a que feu un volt turístic per la Terra ferma on podreu gaudir de la gastronomia local i de les pintures de la Marta. Si voleu contactar amb ella aqui teniu la seva adreça electrònica: martapintura@hotmail.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)