(G103) Restaurant Vicus (Pals, Girona)



Dins de la població de Pals trobem el restaurant Vicus, carrer Enginyer Algarra, 51. El local, recentment remodelat, ha annexat l’antic cinema del costat. Antigament hi havia el cafè i el restaurant de l’hostal familiar, Can Barris, ens acullen en un ambient tranquil i agradable. Aquest restaurant no deixa de ser tot un descobriment.

Vàrem triar dinar a la carta per provar algun dels seus arrossos. D’aperitiu unes olives farcides amb anxoves, casolanes autèntiques.

Com a primers una Amanida d’anguila fumada amb cireres, alvocat i iogurt (foto), plat molt fi i delicat. I unes Navalles en escabetx suau de xerès, llimona i salicòrnia (foto), bones.



De segon un Arròs negre amb calamarsons (varietat: carnaroli)1 acompanyat d’un allioli de peres molt suau (foto), plat deliciós. Aquest arròs ja es comença a conrear a Catalunya, concretament a Pals i al Delta de l’Ebre.


De postra un Tatin de poma amb crema gelada de flam a la vainilla (foto), dels millors que he tastat darrerament.


Como a begudes dues cerveses artesanes de Girona: Whym2 amb el nom de “La mare dels ous”. Té un cos destacable i un aroma i gust de llúpol fresc i delicat, gràcies a les adicions finals de llúpols de varietats americanes. El color ambre pujat acompanya una cervesa que destaca per la seva intensitat amb solament 5,2 graus d’alcohol.

El pa de tomàquet molt bo. Amb els cafès unes gormanderies no gens menyspreables: Núvol de maracujà i bombó de xocolata.

Preu del dinar entre 40/45 euros por persona IVA inclòs més begudes. Data de la visita agost de 2015.

PUNTUACIÓ: 7

NOTES:

1.- Carnaroli és un gra d’arròs cultivat a Pavia, Novara y Vercelli províncies del nord d’Itàlia. S’utilitza tradicionalment per a la fabricació de risotto, es diferencia dels altres tipus d’arrossos per la seva major presencia d’amidol i una textura més ferma que li permet un major temps de cocció.

2.- Whym es fabrica a Girona a petita escala, de format tradicional, amb mètodes i ingredients que li donen característiques diferencials, la cocció amb foc directe, amb el que la cervesa rep el toc especial del foc de fusta, els ingredients seleccionats per aconseguir els aromes i sabors d’un producte únic.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)