(G103) Restaurant Vicus (Pals, Girona)
Dins de la població de Pals trobem el restaurant Vicus, carrer Enginyer Algarra, 51. El local, recentment remodelat,
ha annexat l’antic cinema del costat. Antigament hi havia el cafè i el
restaurant de l’hostal familiar, Can Barris, ens acullen en un ambient tranquil
i agradable. Aquest restaurant no deixa de ser tot un descobriment.
Vàrem triar dinar a la carta per provar algun dels seus arrossos.
D’aperitiu unes olives farcides amb anxoves, casolanes autèntiques.
Com a primers una Amanida d’anguila fumada amb cireres, alvocat i iogurt (foto), plat molt fi i delicat. I unes Navalles
en escabetx suau de xerès, llimona i salicòrnia (foto), bones.
De segon un Arròs negre amb calamarsons (varietat: carnaroli)1 acompanyat
d’un allioli de peres molt suau (foto),
plat deliciós. Aquest arròs ja es comença a conrear a Catalunya, concretament a Pals i al Delta de l’Ebre.
De postra un Tatin de poma amb crema gelada de flam a la vainilla (foto), dels millors que he tastat
darrerament.
Como a begudes dues cerveses artesanes de Girona: Whym2 amb el nom de “La mare dels ous”. Té un cos
destacable i un aroma i gust de llúpol fresc i delicat, gràcies a les adicions
finals de llúpols de varietats americanes. El color ambre pujat acompanya una
cervesa que destaca per la seva intensitat amb solament 5,2 graus d’alcohol.
El pa de tomàquet molt bo. Amb els cafès unes gormanderies no gens
menyspreables: Núvol de maracujà i bombó de xocolata.
Preu del dinar entre 40/45 euros por persona IVA inclòs més begudes. Data
de la visita agost de 2015.
PUNTUACIÓ: 7
NOTES:
1.- Carnaroli és un gra d’arròs cultivat a Pavia, Novara y Vercelli
províncies del nord d’Itàlia. S’utilitza tradicionalment per a la fabricació de
risotto, es diferencia dels altres tipus d’arrossos per la seva major presencia
d’amidol i una textura més ferma que li permet un major temps de cocció.
2.- Whym es fabrica a Girona a petita escala, de format tradicional, amb
mètodes i ingredients que li donen característiques diferencials, la cocció amb
foc directe, amb el que la cervesa rep el toc especial del foc de fusta, els
ingredients seleccionats per aconseguir els aromes i sabors d’un producte únic.
Comentarios
Publicar un comentario