(G3) Lluçanès (Barcelona)


Lluçanès (Barcelona)

Lluçanès és un restaurant situat en el mercat de la barceloneta. Antigament el seu cuiner Ángel Pascual i la seva dona, i cap de sala, havien desenvolupat la seva trajectòria professional al restaurant del mateix nom a Prats de Lluçanès. Jo no havia estat però el meu amic Tomàs Ruiz si que el va conèixer i ens ha dit que era un lloc bonic, al cor de la comarca d’Osona situat en una casa pairal sostinguda per unes esplèndides arcades.

La eterna qüestió de l’art ens la retrobem en el món de la restauració: el cuiner es troba en la disjuntiva de cuinar per guanyar-se la vida o cuinar per ser un artista, un creador, independentment dels resultats econòmics que conreï. L’Àngel intenta combinar aquestes dues vessants estant constantment a la corda fluixa i corrent el perill de caure. Evidentment que omple el restaurant, perquè té una bona matèria primera i una bona tècnica, però des del nostre punt de vista li falta alguna cosa més per captivar-nos.

De primer plat varem demanar un arròs amb espardenyes, excel·lents les segones i molt normalet l’arròs que feia de mal lligar. De segon un suquet de gambes i calamars, bo i un bacallà confitat, molt fi. De postres una xocolata al gust de l’Àngel, que no entusiasma. Aigua i una copeta de vi blanc del Pla de Bages.

Visita el 22 de març de 2008. El preu del dinar oscil·la entre 60/65 euros per persona, begudes i pa a part. En la edició de la Guía Michelin 2008 li han donat una estrella al nou restaurant de Barcelona, no és que l’hi hagin respectat l’antiga com diuen alguns crítics mal informats. Juntament amb la carta tradicional, més endevant, farà una de més agosarada.

PUNTUACIÓ: 6,5/7,0

MONTSE JOSÉ BERENGUER (amb la col·laboració del TOMÁS RUIZ)

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)