(G8) Miramar (Llançà, Girona)




La zona gastronòmica de l’Alt Empordà i Gironès té varis restaurants que mereixen la pena de ser coneguts. Cito els que jo crec que són més significatius: La Llar (Roses); El Bulli (Cala Monjoi); Miramar (Llançà); Flor de Lis (Roses); Els Pescadors (Llançà); El Celler de Can Roca (Girona); Massana (Girona); Mas Pau (Avinyonet de Puigventós).

Avui comentaré l’Hostal Miramar que té un fantàstic restaurant que com el seu nom diu està orientat al mar on es gaudeix d’unes vistes privilegiades. És un establiment de línia actual que ofereix un maridatge entre la cuina tradicional i la més innovadora. També posseeix habitacions com a complement al negoci. Com havíem de conduir per aquelles carreteres plenes de revolts revirats de la costa brava no vam demanar vi, quina llàstima. Per beure vàrem demanar dues cerveses sense alcohol (puaf!). De primer Cloïsses de Carril gelatinitzades en la seva pròpia aigua, amb llima i gingebre, formant una escuma blanca (la influencia del Bulli amb les seves esferificacions i escumes es troba ben present en aquest restaurant) i de segon arròs melós de llamàntol i sèpia. La carta de postres curta i fluixeta: fruits vermells laminats en el seu suc. Bo el pa, sobretot el d’olives.

Boníca decoració minimalista en tons blancs que ressalten amb el color blau de la mar. La cuina està dirigida per Paco Pérez on destaca, a part d’un bona tècnica, sobretot la frescor i qualitat del producte. Preu del menú degustació: 65 euros/persona + IVA + begudes. Data de la visita 27 d’agost de 2008.

PUNTUACIÓ: 7-7,5

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)