(G60) Fastvinic (Barcelona)




Quan surto per la ciutat no solament freqüento restaurants amb glamour; també puc fer un sopar més lleuger amb productes catalans de qualitat. Així passa amb el Fastvinic del carrer Diputació, 251. Es un nou espai on reten homenatge al producte local, estacional i ecològic a través del menjar popular per excel·lència: l’entrepà. I ho fan, a l’igual que a Monvínic, exaltant els millors productes que ens ofereix avui Catalunya que tenen denominació d’origen.

La carta es completa amb una oferta d’amanides ben generosa a través de la qual volen demostrar que aquest tipus d’alimentació pot ser d’allò més variada i atractiva. Les postres també s’elaboren de la mateixa manera que la resta: amb productes catalans, en bona part ecològics, tot respectant el que la natura ens ofereix al llarg de les estacions de l’any. La clientela estava formada per parelles de pijos ecològics urbans (a veure com es lliga tot això!), amb els seus preciosos nens. En pocs minuts no va quedar una taula desocupada.

De primer una Amanida de rovellons que ja ve amb la seva salsa (foto), bona. Com a segons un Entrepà de peus de porc (foto), molt bo i un Kebat amb xai de raça ripollesa (foto), bo.




Per acompanyar els entrepans un cervesa ecològica Bleder de Rubí, elaborada amb suc de taronja, malta d’ordi, civada, llúpol i llevat. No conté additius ni conservants. És una cervesa artesana de baixa fermentació sense pasteuritzar ni filtrar amb un 7,5 % d’alcohol. Tota una delícia.


Preu aproximat per persona 15/20 euros. Data de la visita el 15 de desembre de 2012.

PUNTUACIÓ: 5,5/6

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)