(G10) L'Aligué (Manresa, Barcelona)
Per la zona del Bages trobem alguns restaurant on es pot menjar amb una certa garantia i qualitat: La Cuina (Manresa), Sant Ramon (Santpedor) i el que comentarem avui, el restaurant l'Aligué, que està dirigit pels germans Agustí i Benvingut Aligué. És un restaurant de caràcter familiar situat a la rodalia de Manresa, s'agafa la sortida cap a Sant Fruitós de Bages. La seva cuina es catalana, actual i de mercat. L’aspecte exterior de restaurant de carretera no li fa justícia, és millor del que aquesta primera impressió ens pot fer arribar a pensar.
Es pot triar entre dos menús, el primer anomenat executiu i el segon degustació, o triar a la carta. Varem decidir-nos per l’executiu que tenia plats interessants de la carta. Com a entrant mig tomàquet de Montserrat amb anxova i oli d’oliva, bo. De primer amanida d’embotit amb gambes, simplement correcta. Pasta fresca amb calamarsets i rossinyols, bona. De segon rap amb bolets (ceps) i terra de bolets, el millor plat del menú. Dos postres, un primer consistent en carpaccio de pinya i gelat de coco i per finalitzar pastis de poma amb tulipa farcida de gelat de vainilla. Tot regat amb un vi Mont Marçal en copes un blanc del Penedès molt normalet. El pa integral, xapata o blanc, simplement correcte. El servei distret i molt atabalat per la quantitat de comensals. L’espai agradable en quan a la seva distribució i distància entre les taules, però massa sorollós impedint-nos gaudir d'una conversa fluida.
Menú executiu 42 euros + begudes + IVA. Menú degustació 65 euros + begudes + IVA.
PUNTUACIÓ: 5,5-6
MONTSE JOSÉ (Amb la col·laboració de Tomás Ruiz)
Comentarios
Publicar un comentario