(G79) Restaurant Can Serra (Colonia Güell, Santa Coloma de Cervelló, Barcelona)



Amb motiu de la festivitat del patró de la Universitat, Santo Tomàs d’Aquino, ens hem ajuntat els amics i antics companys de la UPC per fer una sortideta cultural gastronòmica. Varem decidir visitar la cripta de la Colònia Güell d’Antoni Gaudí que està situada a Santa Coloma de Cervelló. Els excursionistes érem la Montserrat (de Tordera), la Rosa (de Barcelona), l’Anna (de Puig-reig) i jo mateix. L’Odile (de Sant Pere de Ribes) va fugir d’estudi adduint compromisos varis.

La visita va ser molt instructiva i interessant. A més de la cripta vam veure alguna casa modernista, ja que algú de nosaltres amb molt poca vergonya va demanar al propietari de la casa Ca l’Espinal (foto), que data de l’any 1900 i és obra de l’arquitecte Joan Rubió i Bellver, que ens la ensenyés. Una molt bona decisió perquè l’exterior de la casa no feia mereixement al seu fantàstic interior.


Després varem triar dinar, per recomanació poc afortunada per cert, al restaurant Can Serra, carrer Barrau, número 4 de la Colònia Güell. Molt afamat a la localitat però que, de no ser pel bon humor que em va deixar l’excursió i la voluntat de parlar-ne i deixar constància de la sortida amb les meves amigues, no apareixeria en aquest blog.

El Menú consistia en un entrant a triar entre crema de pastanaga i un suc (tomàquet, préssec, taronja o pinya).

De primers Escudella barrejada amb pilota (foto), Canelons gratinats de carns o Amanida d’ous farcits de salmó, tonyina i all i oli (foto), plats tots ells bastant mediocres.



Els segons consistien en Carpaccio de vedella amb parmesà i ruca (foto). Suprema de bacallà a la planxa amb puré de cigrons (foto) i Garrons de porc confitats amb salsa de fruits vermells. Plats una mica més aconseguits que arriben simplement a l’aprovat. Inclús la Rosa que va demanar l’entrecot de vedella amb salsa de rocafort, plat amb suplement, no va destacar sobre els altres.



Com a postres Pastís d’aranyons (foto) o colant de xocolata (industrial) amb suplement. Simplement passables. De begudes, cervesa, aigua i vi a copes. El pa sense interès.


Preu per persona entre 15 i 20 euros per persona (segons demanessis algun plat amb suplement) inclòs l’ IVA i les begudes. Data de la visita 28 de gener de 2014.

Desprès amb la panxa plena vam pujar a l’Ermita de San Ramón (tranquils: amb cotxe i navegador) de Sant Boi de Llobregat que ens va permetre gaudir d’unes vistes magnífiques de la ciutat de Barcelona i de la mar Mediterrània.

PUNTUACIÓ: 5

Comentarios

  1. Bon dia Tomás!
    Por em faria cuinar per tu, estás fet un crític ferotge, l'important és la companyia, je, je!!! molt bona companyia. Fins la propera!!!
    Anna

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)