(G109) Restaurant Ca l’Esteve (Castellbisbal, Barcelona)
Torno a visitar aquest restaurant que em porta molts bons records. Sobre tot d’aquelles
primeres estades, ja fa més de vint anys, amb els meus amics Felipe i Aureli
avui malauradament desapareguts.
Ca l’Esteve està situat en un conglomerat d’habitatges conegut com a Les Casetes de Ca
n’Oliveró, a la carretera de Martorell a Terrassa al quilòmetre 4,7. És un
negoci d’orientació familiar1, amb una magnífica Masia pairal, el
seu tros de terra conreada, i que a més compta amb la complicitat dels pagesos dels
voltants que li subministren un producte de temporada i de qualitat. Fan el seu
propi vi i també tenen una bodega amb referències interessants.
A la carta ens ofereixen tota una sèrie de suggeriments de temporada (uns
quinze) als quals se’ls hi ha de prestar la màxima atenció oblidant-se
pràcticament de la resta.
Com a primers un Empedrat de llenties amb pop (foto), bastant bo. Seguit d’unes Tires de bacallà amb encenalls
d’escarxofa (foto), acabats de fer,
interesants.
De segon un Bacallà Skrei2 a la brasa amb verduretes de
temporada (foto), plat al meu
entendre molt aconseguit. Coliflor, calçots, bolets, pebrot vermell, carbassó,
espinacs, etc. eren les verdures també a la brasa que feien un acompanyament bo
i equilibrat.
Como a begudes Cervesa de Nadal 2015
de la casa Damm. Es tracta d’una
edició limitada feta per a clients i amics. De sabor equilibrat, es presenta
densa i brillat, i vesteix la taula de color roure amb reflexos ataronjats i un
aroma de gran intensitat.
El pa va consistir en una coca amb tomàquet i oli, bo. Per acabar un
tallat. Preu del dinar 40/45 euros per persona tot inclòs. Data de la visita finals
de gener de 2016.
PUNTUACIÓ: 6-6,5
NOTES:
1.- Des de que la besàvia va començar a donar menjars, fa més de 100 anys
fins a la data d’avui, aquest restaurant ha sigut portat per la família Esteve.
Comentarios
Publicar un comentario