(G109) Restaurant Ca l’Esteve (Castellbisbal, Barcelona)



Torno a visitar aquest restaurant que em porta molts bons records. Sobre tot d’aquelles primeres estades, ja fa més de vint anys, amb els meus amics Felipe i Aureli avui malauradament desapareguts.

Ca l’Esteve està situat en un conglomerat d’habitatges conegut com a Les Casetes de Ca n’Oliveró, a la carretera de Martorell a Terrassa al quilòmetre 4,7. És un negoci d’orientació familiar1, amb una magnífica Masia pairal, el seu tros de terra conreada, i que a més compta amb la complicitat dels pagesos dels voltants que li subministren un producte de temporada i de qualitat. Fan el seu propi vi i també tenen una bodega amb referències interessants.

A la carta ens ofereixen tota una sèrie de suggeriments de temporada (uns quinze) als quals se’ls hi ha de prestar la màxima atenció oblidant-se pràcticament de la resta.

Com a primers un Empedrat de llenties amb pop (foto), bastant bo. Seguit d’unes Tires de bacallà amb encenalls d’escarxofa (foto), acabats de fer, interesants.



De segon un Bacallà Skrei2 a la brasa amb verduretes de temporada (foto), plat al meu entendre molt aconseguit. Coliflor, calçots, bolets, pebrot vermell, carbassó, espinacs, etc. eren les verdures també a la brasa que feien un acompanyament bo i equilibrat.



De postres una Pera amb gelat de cafè, crema i xocolata (foto), molt bona.



Como a begudes Cervesa de Nadal 2015 de la casa Damm. Es tracta d’una edició limitada feta per a clients i amics. De sabor equilibrat, es presenta densa i brillat, i vesteix la taula de color roure amb reflexos ataronjats i un aroma de gran intensitat.

El pa va consistir en una coca amb tomàquet i oli, bo. Per acabar un tallat. Preu del dinar 40/45 euros per persona tot inclòs. Data de la visita finals de gener de 2016.

PUNTUACIÓ: 6-6,5

NOTES:

1.- Des de que la besàvia va començar a donar menjars, fa més de 100 anys fins a la data d’avui, aquest restaurant ha sigut portat per la família Esteve.

2.- Bacallà noruec de molta qualitat que es pesca de gener a març. És un peix nòmada que realitza una migració des de les fredes aigües del mar de Barents fins a Noruega cap a les illes Lofoten on es dirigeix per fresar. En aquestes illes es on es realitza la seva captura durant els mesos més freds de l’any.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)