(C3) Seda (2007)


Seda (Silk) pel·lícula basada en la novel·la de Alessandro Baricco (Torí, 1958) publicada el 1996 i traduïda a 26 idiomes. Dirigida per Françoise Girard, (Quebec, 1963). L’obra narra la historia d’un noi que viatja al Japó a buscar ous de cucs de seda, dons a Europa tenen una malaltia i es moren tots. L’obra narra per una part els viatges del noi fins al Japó, travessant Europa en tren, l’estepa russa en una caravana, fins arribar al Japó en un vaixell contrabandista i després travessant les muntanyes nevades a cavall fins arribar a un d’un poblet, on ha d’aconseguir els ous de cuc de seda. El paisatge és d’un impacte visual meravellós, el noi queda fascinat per la concubina del baró del poblat. A destacar la cerimònia del te que li ofereix la noia. Per l’altra part, la relació del protagonista amb la seva dona Hélène, una noia del poble que treballa de mestra, una dona vital i enamorada, il·lusionada per tenir un jardí ple de flors i també per a concebre un fill.

Els protagonistes són el Michael Pitt, per mi massa jove per aquest paper, la Keira Knightley, protagonista de la famosa pel·lícula “Expiación”, interpretant la seva dona, fent un paper a l’ombra del seu marit, però molt important, i Alfred Molina l’empresari per a qui treballa el noi que li organitza els viatges a la recerca dels ous de cucs de seda, esplèndid com sempre.

De l’obra destacaria l’impacta visual dels paisatges naturals, les muntanyes nevades, els llacs, l’estepa, que en la novel·la l’autor en fa unes bellíssimes descripcions i la música meravellosa de Ryuichi Sakamoto. És una pel·lícula una mica lenta, ideal per deixar-se portar per la història que ens explica i per gaudir de la música i de la bellesa de les imatges.

MAITE FABREGAS ORO

Comentarios

Entradas populares de este blog

(G146) Restaurant Xalet Suís (Lleida)

(L349) La sociedad del cansancio (2010)

(L116) La Regenta (1884) – 4.- Estructura, personajes y modo narrativo.

(G145) Restaurante Marea Alta (Barcelona)

(L346) Llibre de meravelles (1971)