(G6) El celler de can Roca (Girona)

El Celler de Can Roca (Girona)

El passat 25 d'octubre 2008 varem anar a sopar al Celler de Can Roca un grup de 6 persones, era la nostra primera visita al restaurant, menys per a una que havia estat feia un cert temps a l'antic edifici de Taialà, 40. El nou restaurant es troba a l'antiga torre on fins ara hi feien els convits. A l'edifici original s'hi ha annexat un espai de vidre transparent en forma de triangle, cada vèrtex representa un dels tres germans Roca, en Joan a la cuina, Josep de sommelier i a la sala, i en Jordi que es dedica als postres i dolços. L'estructura forma un joc de contrastos entre l'interior i l'exterior, integrant així tots els espais i donant una sensació d'amplitud molt gratificant.

El sopar va consistir en el "menú degustació" de la casa, el beure es podia escollir entre fer un maridatge o triar els vins que volguéssim i varem decantar-nos per aquesta darrera opció provant dos vins diferents, un blanc, Martín Codáx Albariño, i un negre, Hacienda Monasterio, reserva 2004 de la Ribera del Duero. El sopar es va iniciar amb un aperitiu compost per una mini pastanaga, una galeta cruixent de sèsam i xocolata i una oliva caramel·litzada amb taronja, tot regat amb cava rosat. Després van seguir uns mini entrants consistents en una crema de coliflor amb garota, un bombó de foie i un mini canaló de formatge amb caviar. De primer plat ostres al cava Agustí Torelló gelidificat, un soufflé d’albergínia i seitó amb sensació de brasa, i de segons filet de llenguado aromatitzat amb taronja i per acabar un cruixent de porc. Tot acompanyat amb diferents pans. Els postres van consistir en dos plats, un més lleuger de crema i fruites i l'altre de dolços on hi juguen un paper especial els perfums. En Jordi Roca experimenta actualment en la realització de dolços amb aromes de perfums coneguts, ara treballa el perfum de Guerlain. Finalment el cafè amb els "petits fours" corresponents. Al final del sopar en Josep Roca va passar per la nostra taula a saludar-nos i preguntar que tal havia anat tot, molt amable i discret.

La valoració del menjar és positiva, tots els plats estaven molt ben presentats i eren bons de gust, de textura agradable i la quantitat correcte, no surts amb la sensació d’haver menjat massa. El servei també molt correcte. El restaurant te unes dotze taules i hi havia més d'un cambrer per taula. Només varem tenir un petit problema, al final del sopar es van oblidar una mica de nosaltres i després van extraviar la comanda i no podien fer la nota, tot això va donar un cert aire de descontrol que un restaurant d'aquesta categoria no es pot permetre. Abans de marxar el sommelier de la sala ens va ensenyar la bodega on tenen una extraordinària col·lecció de vins i on també fan degustacions i maridatges de vins i caves.

Preu: El menú degustació val 95€ + IVA + begudes i cafès.

Valoració: 8

Maite Fàbregas

Comentarios

  1. Excelente restaurante que visité hace unos años cuando estaba en su antigua ubicación. Espero poderlo visitarlo en la nueva y que mejoren estos pequeños fallos.

    ResponderEliminar
  2. Gracias Maite por este buen artículo que nos ha hecho llegar, esperamos que sigas disfrutando de la gastronomía y nos envies más.

    ResponderEliminar
  3. Tengo muchas ganas de visitarlo, seguro que es una maravilla.
    Felicidades por el blog! las críticas gastronómicas estás geniales.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)