(V2) Viatje al nord d'Itàlia


Viatge al nord d’Itàlia

He tingut la meravellosa experiència de visitar la part d’Itàlia que encara no coneixia: els llacs: Maggiore, Garda, Como, etc. Quanta cultura i bellesa he pogut gaudir: la Isola Bella, el palau de la família Borromea amb les seves espectaculars sales plenes d’història i els seus magnífics jardins amb terrasses, la magnitud de les aigües del llac Maggiore que et fan somniar en la seva immensitat i rere el llac les muntanyes nevades. Les illes de pescadors petites, però evocadores al seu temps; els pobles sembrats a la falda de les muntanyes que es precipiten a les aigües del llac.

La Roca Borromeo d’Angera és un castell medieval que es conserva perfectament i acull el Museu de les Nines més important d’Europa. Lugano (Suïssa) amb les seves impressionants muntanyes nevades i el “Trenet” que et passeja per tota la ciutat; vorejant el llac Ceresio... s’ha de viure! Torí amb la Via Garibaldi, el palau, la catedral que allotja el suposat Llençol Sant i també el Museu Egipci, un dels més complets d’Europa.

Finalment vàrem visitar Milà, que és una de les ciutats més importants del nord d’Itàlia: la seva catedral, espectacular, té una magnífica arquitectura gòtica que et deixa bocabadat, les Galeries de Vittorio Emanuele amb el sostre de vidre i els seus edificis plens d’història i cultura. És un viatge que m’ha deixat una empremta molt positiva dins meu. Us animo a acostar-vos-en.

Rossi Hita.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)