(V2) Viatje al nord d'Itàlia


Viatge al nord d’Itàlia

He tingut la meravellosa experiència de visitar la part d’Itàlia que encara no coneixia: els llacs: Maggiore, Garda, Como, etc. Quanta cultura i bellesa he pogut gaudir: la Isola Bella, el palau de la família Borromea amb les seves espectaculars sales plenes d’història i els seus magnífics jardins amb terrasses, la magnitud de les aigües del llac Maggiore que et fan somniar en la seva immensitat i rere el llac les muntanyes nevades. Les illes de pescadors petites, però evocadores al seu temps; els pobles sembrats a la falda de les muntanyes que es precipiten a les aigües del llac.

La Roca Borromeo d’Angera és un castell medieval que es conserva perfectament i acull el Museu de les Nines més important d’Europa. Lugano (Suïssa) amb les seves impressionants muntanyes nevades i el “Trenet” que et passeja per tota la ciutat; vorejant el llac Ceresio... s’ha de viure! Torí amb la Via Garibaldi, el palau, la catedral que allotja el suposat Llençol Sant i també el Museu Egipci, un dels més complets d’Europa.

Finalment vàrem visitar Milà, que és una de les ciutats més importants del nord d’Itàlia: la seva catedral, espectacular, té una magnífica arquitectura gòtica que et deixa bocabadat, les Galeries de Vittorio Emanuele amb el sostre de vidre i els seus edificis plens d’història i cultura. És un viatge que m’ha deixat una empremta molt positiva dins meu. Us animo a acostar-vos-en.

Rossi Hita.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L359) Generación X (1991)

(L355) Némesis (2010)

(G148) Une table au Sud (Marseille)

(L357) Feliços els feliços (2013)

XIV Sopar del Club de Lectura de la Biblioteca d’Olesa