L'escriptora Blanca de la Torre ens ha visitat


La periodista de TV3 i escriptora catalana Blanca de la Torre (1958) ens ha visitat al Club de Lectura de la Biblioteca d'Olesa de Montserrat, el divendres 15 d'octubre, per parlar-nos-en del seu primer llibre Testimoni protegit (2009). El llibre és una novel.la que combina la ficció-política, el thriller i la intriga psicològica. 


Argument: Què és la identitat? L’escriptor indi ST, condemnat per una fàtua islamista, fa temps que s’ho pregunta, lligat com es troba a una existència permanentment vigilada. Tot d’una, però, l’11 de setembre de 2001, la tragèdia al World Trade Center li obre la finestra del futur, la possibilitat de retrobar la llibertat perduda mitjançant un canvi d’identitat que li permetrà deixar enrere l’amargor dels darrers disset anys d’una vida amenaçada. Pocs minuts després de l’impacte del primer avió contra les Torres Bessones, un equip d’especialistes secrets, el GEFI, prepara contra rellotge, a cavall entre Londres i Washington, els protocols per fer morir ST en l’atemptat i ressuscitar-lo amb nova identitat, mesos després, com a professor d’una discreta universitat nord-americana. Però el preu que ha de pagar és molt alt: dir adéu al passat i apostar per un futur nou és una empresa massa radical. ST podrà jugar la partida fins al final? Amb l’estratègia narrativa dels millors thrillers, la primera novel•la de Blanca de la Torre sorprèn pel seu dinamisme, per la tensió i el misteri d’una temàtica diferent, per la seva intensitat com a novel.la d’amor i pel seu inefable final.

Aquesta és la seva primera novel.la. Li vam preguntar pels seus autors favorits i ens va dir que són nord-americans, com Faulkner, T.Williams, etc., els escriptors barrocs del Sur americà. Des del blog li volem donar les gràcies per visitar-nos i li dessitgem molta sort en aquesta faceta literària.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Arcadi Espada entrevista a Castilla del Pino (2002)

Vacances d’estiu 2018.

(L359) Generación X (1991)

(L357) Feliços els feliços (2013)

XIV Sopar del Club de Lectura de la Biblioteca d’Olesa