(G67) El Pati blau (Puigverd de Lleida)




Aprofitant la vuitena edició de la fira medieval de Puigverd de Lleida ens varem acostar a saludar a la família Esquerda que regenten un bonic restaurant batejat com El Patí blau situat a la casa pairal que té la família en el carrer Major, 7. Les antigues quadres de la planta baixa acullen dos petits menjadors amb un pati interior que dóna una sensació de recolliment.

L’ambient és acollidor amb mobiliari de materials naturals i un cert colorit en els detalls que trenquen la monotonia del rústic. Acostumen a tenir exposicions temporals de pintura o artesania. A l’entrada tenen una terrassa d’estiu. L’ambient del poble estava molt animat i pràcticament tota la quitxalla anava disfressada de cavallers i princeses.

Ple a vesar amb motiu de la festa i la visita de lleidatans que estan a uns escassos dotze quilometres ens oferien un sol menú gastronòmic de les festes de Sant Jordi. Els primers consistien en Amanida medieval, arròs de conill amb carxofes i cargols (foto), Albergínia farcida i gratinada i Canelons de nero i gambes (foto).



Com a segons Picantó (enorme) al forn farcit amb prunes, poma dolça i canyella (foto), Bacallà amb panses, ametlla i ceba confitada (foto), caldereta de corder i Peus de porc amb bolets.



De postres a triar entre Crema de Sant Jordi, Pastís emborratxat (foto) i Arnadí, un postra d’elaboració pròpia.


Els vins un Costers del Segre l’Eral de Casa Patau 2012 amb barreja de merlot i cabernet sauvignon elaborar a Menàrguens Lleida. És un vi jove que té una gradació de 14,25, la seva potència li permet acompanyar aquest menjar pantagruèlic. L’aigua era del deu de Santolín a la comarca de la Bureba a Burgos.

Com a infusions un te blanc, un altre digestiu i un cafè sol. Encara espero la Malvasia de Sitges que vaig demanar. Destacar per finalitzar que les germanes Esquerda tenen cura de que els seus productes siguin els més ecològics possibles.

Preu per persona 22 euros per persona IVA inclòs. Data de la visita 21 d’abril de 2013.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)