(G111) Restaurant Torrecombelles (Sanahüja, Lleida)


A la recerca del poble de naixement del poeta Joan Margarit ens varem topar amb una casa en venta sense cap inscripció o placa que digués res del seu naixement a Sanahüja de Segarra. Poble perdut, lleig i desagraït amb el seu fill pròdig.

En canvi varem trobar un bonic restaurant on recuperar forces. Ens trobem a La Segarra, comarca d'estacions marcades, paral·lels a la ruta del Llobregós (a mig camí de Barcelona i Andorra). El restaurant Torrecombelles està situat a l'interior d'una masia centenària rehabilitada de grans dimensions, ubicada al terme del poble de Sanaüja. En els baixos d'aquesta antiga parada de traginers, sota les voltes, hi trobem l'espai gastronòmic.

Tenen un menú de l’arròs però vam decidir menjar a la carta. De primers triarem uns Calamars a l’andalusa amb maionesa de wasabi (foto), bons, la fritura en el seu punt. Cargols per sucar-hi pa (foto), guisats amb una salseta, sense passar-se amb el bitxo. Molt bons.




De segon un Llom de rapet amb vinagreta de piquillo i tòfona (foto), simplement correcte. Peus de porc desossats amb ceps, pernil sobre cremós de coliflor i llet d’ametlla (foto), plat excel·lent.




De postres una Pasta de full de poma lleidatana amb gelat de vainilla i confitura de taronja amarga (foto), correcte.



Como a begudes aigua i unes cerveses Estrella. El pa simplement passable. Per acabar una infusió d’herbes digestives i un tallat descafeïnat.

Preu del dinar 30/35 euros per persona IVA inclòs. Data de la visita 3 d’abril de 2016.

PUNTUACIÓ: 6

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)