(G247) Restaurante El Fogony (Sort, Lleida)

Restaurant El Fogony (Sort, Lleida)

Baixant de la localitat d’Espot i d’una visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on van veure els Encantats i el llac completament glaçat, vàrem fer una aturada per agafar forces a El Fogony, Avinguda de la Generalitat, 45, 25560 Sort, Lleida. Ja l’havíem visitat el 15/04/2006. Desprès de tant anys i amb 16 anys amb estrella Michelin continuada crec que es mereixia una segona visita. El José Antonio Rodríguez a la Sala i la Zaraida Cotonat als fogons, fan una cuina honesta, de territori, amb un molt bon producte.  

Dels dos Menús que ofereixen ens varen decantar pel més curt. Com a entrants una Gilda, amb truita de Tavascan macerada dotze hores en cítrics. Torradeta de bull negre gratinada amb all i oli i essència de vainilla (foto). Crema de patata amb tòfona negra d’hivern i ou (foto). Entrants gens rutinaris i d’un bon nivell.


De primers plats dos arrossos molt suggeridors. Arrosset de calçots, pebrot, salsa romesco i all i oli (foto), deliciós. Arròs de conill, ceps i les seves costelletes (foto), Bo i alhora contundent.


De segons, dos plats de carn. Galtes de vedella Bruneta, xocolata a la pedra i carquinyolis (foto), combinació curiosa. Xai ecològic Xisqueta, iogurt, prunes i xarop d’avet (foto), bo i atipant.


Como a begudes aigua mineral i un vi Prado Rey criança 2018 (foto). Es tracta d’un DO. Ribera del Duero. És una barreja de Ull de llebre (Tempranillo), Cabernet Sauvignon y Merlot. On s’ha reduït la seva criança en barrica de roure a tres mesos deixant que prevalgui la fruita sobre la fusta. A partir de l’any 2018 li han restat un altre mes al roure per donar-li un repòs en gerra de fang (tinaja de barro) i aconseguir així un punt terròs i mineral que dóna complexitat en lloc de potència i rusticitat. El resultat és un vi negre saborós, fàcil de beure, viu i equilibrat que va acompanyar perfectament els plats de carn.

Com a postres Xocolata, passió i cacau (foto), molt apropiat pels apassionats de la xocolata. Petits financiers d’ametlla i gerds amb gelat de iogurt d’Aine (foto). Uns pastissets d’ametlla deliciosos.


Destacar la bona qualitat del pa fet amb farines ecològiques antigues com l’espelta i fermentat de forma natural. Finalitzarem amb una herba Lluïsa i un cafè (foto). A continuació la baixada en cotxe cap al Pla.

El Fogony és tot un clàssic de la comarca del Pallars i porta molts anys funcionant i donant satisfacció a la clientela. Ofereixen un Menú Km.0 a 45 euros, IVA inclòs, més begudes i un altre Degustació a 80 euros, IVA inclòs, més begudes. Data de la visita 26 de febrer de 2022.

PUNTUACIÓ: 7

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)