(G247) Restaurante El Fogony (Sort, Lleida)
Restaurant El Fogony (Sort, Lleida)
Baixant de la localitat d’Espot i d’una visita al Parc Nacional d’Aigüestortes
i Estany de Sant Maurici, on van veure els Encantats i el llac completament
glaçat, vàrem fer una aturada per agafar forces a El Fogony, Avinguda de la Generalitat, 45, 25560 Sort, Lleida. Ja l’havíem
visitat el 15/04/2006. Desprès de tant anys i amb 16 anys amb estrella Michelin
continuada crec que es mereixia una segona visita. El José Antonio Rodríguez a la Sala i la Zaraida Cotonat als fogons, fan una cuina honesta, de territori,
amb un molt bon producte.
Dels dos Menús que ofereixen ens varen decantar pel més curt. Com a
entrants una Gilda, amb truita de Tavascan macerada dotze hores en cítrics. Torradeta
de bull negre gratinada amb all i oli i essència de vainilla (foto). Crema de patata amb tòfona negra
d’hivern i ou (foto). Entrants gens
rutinaris i d’un bon nivell.
De primers plats dos arrossos molt suggeridors. Arrosset de calçots, pebrot,
salsa romesco i all i oli (foto),
deliciós. Arròs de conill, ceps i les seves costelletes (foto), Bo i alhora contundent.
De segons, dos plats de carn. Galtes de vedella Bruneta, xocolata a la pedra
i carquinyolis (foto), combinació curiosa.
Xai ecològic Xisqueta, iogurt, prunes i xarop d’avet (foto), bo i atipant.
Como a begudes aigua mineral i un vi Prado Rey criança 2018 (foto). Es tracta d’un DO. Ribera del
Duero. És una barreja de Ull de llebre (Tempranillo),
Cabernet Sauvignon y Merlot. On s’ha reduït la seva criança en barrica de roure
a tres mesos deixant que prevalgui la fruita sobre la fusta. A partir de l’any 2018
li han restat un altre mes al roure per donar-li un repòs en gerra de fang (tinaja de barro) i aconseguir així un
punt terròs i mineral que dóna complexitat en lloc de potència i rusticitat. El
resultat és un vi negre saborós, fàcil de beure, viu i equilibrat que va
acompanyar perfectament els plats de carn.
Com a postres Xocolata, passió i cacau (foto),
molt apropiat pels apassionats de la xocolata. Petits financiers d’ametlla i gerds amb gelat de iogurt d’Aine (foto). Uns pastissets d’ametlla deliciosos.
Destacar la bona qualitat del pa fet amb farines ecològiques antigues com l’espelta
i fermentat de forma natural. Finalitzarem amb una herba Lluïsa i un cafè (foto). A continuació la baixada en
cotxe cap al Pla.
El Fogony és tot un clàssic de la comarca del Pallars i porta molts anys funcionant
i donant satisfacció a la clientela. Ofereixen un Menú Km.0 a 45 euros, IVA
inclòs, més begudes i un altre Degustació a 80 euros, IVA inclòs, més begudes. Data
de la visita 26 de febrer de 2022.
PUNTUACIÓ: 7
Comentarios
Publicar un comentario