(G246) Wagokoro (Gerri de la Sal, Lleida)

Restaurant Wagokoro (Gerri de la Sal, Lleida)

Una escapada de carnestoltes ens ha portar a descobrir el restaurant japonès Wagokoro, Plaça de Sant Feliu, 4, 25590 Gerri de la Sal, Lleida. Menú degustació sorpresa de cuina japonesa, Omakase, que combina producte fresc de proximitat i de temporada amb ingredients genuïnament japonesos de la mà del xef japonès Kenya Nakamura, a la planta baixa d'una antiga casa pallaresa del s. XVIII, a la vila closa de Gerri de la Sal.

Se’ns ha pregat puntualitat als comensals (vuit en total) per tal de començar el Menú tothom a la mateixa hora. El dinar es desenvolupa en un aire d’intimidat i recolliment, com si es tractés d'una cerimònia.

Comencem amb un Brou de porro, calamar, bolet maitake i gingebre (foto), bo i sadollant. Li segueix un Tàrtar de truita de Tavascan salmonada amb fulla de wasabi marinada (foto), deliciós.


Combinació de pastanaga i nap marinat amb ous de truita, truita d’ou japonesa i cap de gambes, espinacs d’hivern amb nou (foto), plat desigual que no lliga bé, al meu entendre. Shabu-shabu de llom de porc, coll xinesa, pastanaga, xiitake i salsa ponzu (foto). Molt bo.


Tempura de carxofa, coliflor amb llagostí i caqui Persimon (foto). Bo, vaig trobar la combinació molt original. Amanida de pop amb porro, algues, salsa de miso i salsa ponzu (foto). Encara que no ho és s’hi sembla a una calçotada, almenys pel sabor, en aquest cas a l’estil japonès.


Nigiris acompanyats de verdures marinades: de peix llimona, gamba, petxina de pelegrí, ventresca de tonyina i anguila del Delta (fotos). Deliciosos, solament en poso dues fotografies per no cansar-vos.


Sopa de miso (foto), reconfortant i molt apropiada per netejar l'estomac i passar a les postres. Crema de sèsam (foto). Correcta sense destacar.


Como a begudes per acompanyar l’àpat un sake Nami no oto (foto). Junmai Ginjo 50% de l’arròs amb un grau de Yamada Nishiki 3 (semisec). Prové de la regió de Shiga i té un 15,5% de volum alcohòlic. També una sidra Xiz frizzante (foto). Natural, espurnejant, amb 6% d’alcohol, del Llagar Castañón, Astúries. Molt suau, que va acompanyar perfectament la delicadesa dels plats. El restaurant també té una petita selecció de vins de muntanya.


Finalitzarem amb un Sensha, té verd (foto). En el servei de Sala l’Anna Peraire que amb les seves sàvies explicacions ens ha fet a tots molt més entenedor aquest fascinant món de la cuina nipona.

El restaurant porta en funcionament poc més d’un any i solament obren al migdia. Ens ofereixen un Menú únic a 58 euros per persona, IVA inclòs, més begudes. Data de la visita 25 de febrer de 2022.

PUNTUACIÓ: 7-7,5

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)