(G66) Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)
A la primera entrada a ma dreta creuant el riu Segre al seu pas per
Balaguer, capital de la Noguera, ens troben el Restaurant Cal Xirricló. Aquest bonic restaurant situat al carrer Doctor
Fleming està regentat per la tercera generació de la família Molins. El local
és ampli i està decorat amb elements rústics i moderns; un escenari agradable
per menjar en intimitat, per fer dinars familiars o trobades empresarials.
Hem fet una petita excursió que donades les nostres limitacions de
mobilitat havia de ser de fàcil accés. En primer lloc destaquem els olis i el
pa que ens van oferir: un oli verd de primera collita i premsada fantàstic, i
un de la varietat sarrut que s’està
recuperant actualment a la comarca de la Noguera (foto). Els pans: integral, de nous, de pagès, d’olives i panses,
interessants.
Comencem per l’aperitiu compost per un escamarlà amb ceba confitada,
normalet, el peix era d’imaginar que congelat. Els primers, portats per
l’animació, vam triar plats contundents de sabors. Carxofes confitades farcides
de foie i tòfona negra (foto), bo.
Rissotto amb trompetes de la mort i cocotxa de bacallà (foto), bo.
Com a segons Llobarro salvatge amb patates cobertes confitades, brou i
crema de violetes (foto) plat molt fi
i bo. Farcellet de llom de xai amb espinacs i fideus xinesos, tot acompanyat
amb verduretes en crudités i flors del Pàmies (foto), molt bo.
De postra varem compartir uns bunyols de xocolata amb maduixots i gelat de
figues i mel (foto), molt bo.
Els vins van poder triar a copes. Un blanc Guillamina 2011 barreja
de verdejo, sauvignon blanc i gewürztraminer, que dóna al vi una sensació de
lleugeresa. DO Costers del Segre, és un vi jove de marcades components
aromàtiques, que ens recorda fruites madures, sensacions florals i com a palla
seca. El vi negre Lo + un Montsant
jove, sense massa cos per acompanyar la carn i que va complir perfectament la
seva comesa.
Com a infusions un te desteinat i un altre verd. Dels acompanyaments
destaquem unes torrades de Santa Teresa, en canvi no convenç el gelat de coco.
Preu aproximat 40 euros per persona + begudes. Data de la visita 30 de març
de 2013.
PUNTUACIÓ: 6,5-7
Comentarios
Publicar un comentario