(G66) Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)




A la primera entrada a ma dreta creuant el riu Segre al seu pas per Balaguer, capital de la Noguera, ens troben el Restaurant Cal Xirricló. Aquest bonic restaurant situat al carrer Doctor Fleming està regentat per la tercera generació de la família Molins. El local és ampli i està decorat amb elements rústics i moderns; un escenari agradable per menjar en intimitat, per fer dinars familiars o trobades empresarials.

Hem fet una petita excursió que donades les nostres limitacions de mobilitat havia de ser de fàcil accés. En primer lloc destaquem els olis i el pa que ens van oferir: un oli verd de primera collita i premsada fantàstic, i un de la varietat sarrut que s’està recuperant actualment a la comarca de la Noguera (foto). Els pans: integral, de nous, de pagès, d’olives i panses, interessants.


Comencem per l’aperitiu compost per un escamarlà amb ceba confitada, normalet, el peix era d’imaginar que congelat. Els primers, portats per l’animació, vam triar plats contundents de sabors. Carxofes confitades farcides de foie i tòfona negra (foto), bo. Rissotto amb trompetes de la mort i cocotxa de bacallà (foto), bo.



Com a segons Llobarro salvatge amb patates cobertes confitades, brou i crema de violetes (foto) plat molt fi i bo. Farcellet de llom de xai amb espinacs i fideus xinesos, tot acompanyat amb verduretes en crudités i flors del Pàmies (foto), molt bo.



De postra varem compartir uns bunyols de xocolata amb maduixots i gelat de figues i mel (foto), molt bo.


Els vins van poder triar a copes. Un blanc Guillamina 2011 barreja de verdejo, sauvignon blanc i gewürztraminer, que dóna al vi una sensació de lleugeresa. DO Costers del Segre, és un vi jove de marcades components aromàtiques, que ens recorda fruites madures, sensacions florals i com a palla seca. El vi negre Lo + un Montsant jove, sense massa cos per acompanyar la carn i que va complir perfectament la seva comesa.

Com a infusions un te desteinat i un altre verd. Dels acompanyaments destaquem unes torrades de Santa Teresa, en canvi no convenç el gelat de coco.

Preu aproximat 40 euros per persona + begudes. Data de la visita 30 de març de 2013.

PUNTUACIÓ: 6,5-7

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)