(G118) Restaurant La Violeta (Castellterçol, Barcelona)



Després de un dia turístic per la nova comarca del Moianès i sense temps per arribar al restaurant que havíem reservat ens decantem per un pla B. Resulta ser un hotel restaurant amb molta tradició al poble de Castellterçol. Es tracta de La Violeta, Carretera de Barcelona, 2. Fonda i hotel des d'aproximadament 1860. És un negoci familiar molt ben portat.

S'explica que l'escriptor de L'aneguet lleig Hans Christian Andersen volia travessar els Pirineus i visitar Espanya a mitjan segle XIX. Cansat del trontolleig de la tartana, va decidir canviar pel més còmode tren, i va ser la seva expedició qui li explicaria després que s'havia perdut les delícies d'una petita fonda a una cruïlla de Castellterçol.

El Menú del dia estava força bé i varem estar atents a les recomanacions de la mestressa de casa (sens dubte el veritable pal de paller del negoci). Com a aperitiu ens van oferir unes Croquetes de bolets (foto) molt gustoses.


Com a primers un Steak tartar de vedella amb mostassa i amanida de fruits de temporada (magrana, figues, etc), amb una vinagreta contundent (foto), bo de debò.


De segon uns Canelons de bolets (foto) i un Civet de cabirol (corzo) amb bolets (foto), bo i tant contundent que no vaig poder sopar al vespre.



De postres uns gelats casolans de figues, romaní i xocolata (foto), molt aconseguits. El de figues era tan suau que em recordava les figues flors primerenques.


Como a begudes aigua i un Rioja CVNE criança de 2013 de la població d’Haro. Un 3/8 perquè no afectes massa la conducció. Es tracta d’una barreja de raïms ull de llebre (tempranillo); garnatxa i carinyena (mazuelo) envellits durant 12 mesos en barriques de roure. El vi es suau, vellutat, sense massa cos; amb aromes de fruits del bosc, notes torrades i regalèssia que va acompanyar perfectament els plats de carn.

El pa sense massa interès i una mica cremat al portar-lo massa torrat.

Preu del Menú 21 euros por persona IVA inclòs més cafès i begudes. Data de la visita finals de setembre de 2016.

PUNTUACIÓ: 6

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)