Premis XII Aniversari del blog


Bon dia companys i companyes, us porto a les guanyadores del Premi XII aniversari del blog. Aquesta vegada les afortunades han sigut la Maite Fàbregas i la Gemma de Las Heras. A cadascuna li he regalat un llibre segons els seus gustos i interessos personals.

La Maite ha triat llegir el llibre de l’Alice McDermott, La novena hora (2018), traduït pel Carlos Manzano, tota una garantia, i que a més ha obtingut el Premi Femina Étranger 2018. Aquest històric i respectat guardó va sorgir l’any 1904 com a contestació femenina al Goncourt, que consagrava exclusivament a escriptors masculins, i va engegar per la iniciativa de 22 col·laboradores de la revista La Vie Hereuse. Cada any simultaniegen l’anunci dels guanyadors amb el Goncourt amb un dia de diferencia.

La Gemma ha triat de l’escriptora Laetitia Colombani, La Trenza (2017). Tot un èxit al país veí, França, on va vendre més de mig milió d’exemplars. Tres històries de tres dones de diferents països però que tenen en comú l’haver de lluitar per aconseguir sortir de les dificultats que la seva situació personal las ha dut i comparteixen un desig poderós de llibertat.

Tots dos llibres són històries de dones i novetats al blog on crec que sempre hem tingut molta sensibilitat en vers a la literatura femenina de qualitat. També poden servir com a recomanació per a les vostres properes lectures.

A la resta de participants, que no heu encertant i als que no heu participant, us animo a que ho feu en la propera edició.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)