Hotel Masdelrei (Calaceit, Terol)




En ple cor de la comarca natural del Matarranya trobem l’Hotel Mas del Rei regentat pel Jordi i l’Helena i que van deixar el Masnou per acomplir el seu somni i creiem que ho han aconseguit plenament. Ubicat a la comarca del Matarranya (Calaceit), el Mas del Rei, antiga alqueria que data del segle XI, s'enlaira al bell mig d'un preciós espai natural de 25 ha de boscos, camps, oliveres i ametllers, per perdre's lluny del ritme estressant de la ciutat.

Rehabilitat recentment pels seus quatre propietaris, que han respectat al màxim la seva arquitectura original, el Mas, de 800 m2, disposa de 7 habitacions, úniques i originals, amb sortida independent (1 suite i 6 habitacions dobles); una biblioteca a l'antiga cuina; una bodega; dues sales d'estar per gaudir d'instants de pau; un restaurant per assaborir els gustos de la cuina casolana, feta amb productes naturals; un pati per refrescar-se; racons exteriors per contemplar l'entorn natural i fer caminades per omplir els nostres pulmons necessitats d’oxigen.


Des d’aquí podem fer excursions per conèixer els bonics pobles de la comarca del Matarranya (Calaceit, Queretes, Arnes, Beseit, Vallderoures, Torre del Compte, La Fresneda, etc.); així com visitar els magnífics llocs naturals que solca el riu Matarranya i els seus afluents, per la dreta els rius Algars i Ulldemó i per l’esquerra els rius Pena i Tastavins. També ens podem aproximar als Ports de Tortosa-Beseit.


A la comarca trobem rutes d’arbres singulars (destaquen les oliveres, els xiprers i les carrasques), de pobles amb un conjunt monumental gòtic notable, rutes de senderisme, basses d’aigua on banyar-se, etc. El paisatge es ple d’oliveres, ametllers i un xic de vinya, tots són conreus de secà que en aquestes dates necessiten la pluja amb urgència. Comentar el magnífic cel ple d’estels, sense cap rastre de contaminació lumínica que gaudeix la zona[1].


Durant tota la nostra estada ens han acompanyat per tot arreu de la casa el pito i el menut que estan descobrint el mon i comencen a entrenar-se per ser uns bons caçadors.

Nosaltres hem triat aquest indret meravellós com a base per a les nostres excursions pel Matarranya. Us animem a fer-ho també.

HOTEL MAS DEL REI Ctra. A-1413, Km 7,1 (500 m, pista forestal). 978 76 92 50 i l’e-mail: info@hotelmasdelrei.com


[1] Els que no som experts, ni tan sols afeccionats, vàrem identificar sense cap problema l’estel polar, el carro i Venus.

Comentarios

  1. Aquella zona és fantàstica, a mi m'agrada també el poble de Bot, que és aprop, l'Horta de Sant Joan (on va viure Picasso), que té una llum especial, i recomano agafar una bici i fer la via verda l'Horta-Tortosa. Calaceite és preciós però vaig ratllar el cotxe en un dels seus carrerons estrets. Recomano també el vi de la terra alta (a Bot hi ha un bon celler) Jordi Ribas

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

(L455) El rostro oculto de la mente (1967)