(G313) Vapor Gatronòmic (Terrassa, Barcelona)
Restaurant Vapor Gastronòmic (Terrassa,
Barcelona)
Un dissabte molt ben aprofitat. Primerament consulta amb l’audiòleg ja que
sordejo d’allò més de l’oïda esquerra. I a continuació un bon dinar al Vapor
Gastronòmic, carrer de la Palla, 15, 08221 Terrassa. De la mà de l’Imma
Puigmitjà Vilanova, sommelier i propietària, i el Keco Martínez-Anglés
Flores, Chef i propietari.
El carbó i la brasa són l’eix d’aquest projecte gastronòmic, un espai on
gaudir i compartir en un ambient informal. Des de fa bastant anys tenen un Bib
Gourmand de la Michelin. No disposen de Menú però si d’una carta interessant completada
amb les suggerències del dia.
Com a primers unes Vieires a la brasa amb salsa holandesa i asiàtica (foto).
Molt bones. Escarxofes confitades, cremós d’espinacs, mató especial i vinagreta
de panses i pinyons. (foto). Bo.
Continuem amb un Cruixent de morro amb pop confitat i patata especiada (foto).
Bastant aconseguit. Lletons (en castellà “mollejas”) a la brasa glacejats, amb
col de Brussel·les i escarxofes (foto). Deliciós.
Com a postre Ensaïmada calenta feta al moment, xocolata negra i gelat de
vainilla (foto). Bona; i Peres escalivades amb crema de romaní (foto).
Curiós però molt bo.
Per a beure cervesa 1906 (foto). De la casa Estrella Galicia. Maltes torrades, suaus
notes de caramel i cafè, llúpol aromàtic i una guarda perllongada per crea un
sabor i un aroma característic. En boca és amable, càlida i ben integrada.
Per acompanyar els lletons vaig demanar una copa de vi El Circo 2021 (foto). Es tracta d’un raïm Garnatxa de la zona de D.O. Carinyena. Vi jove, fresc i fruital però sense gaire més interès. James Suckling li va donar 87 punts. Qualsevol vi que no arribi als 90 punts el podem abandonar sense cap tipus de remordiment. Crec que podrien oferir alguna cosa més interessant a copes.
El pa integral destacable. El Vapor sempre és una aposta segura si es vol
dinar bé a la ciutat de Terrassa. Encara que la petita mida de les taules i la
proximitat dels comensals fa que l’experiència no sigui tan rodona.
Preu a la carta 38 euros (IVA inclòs) amb beguda i cafès inclosos. Data de
la visita 9 de desembre de 2023.
PUNTUACIÓ: 6-6,5
Las vieiras y las alcachofas…. mmmm…
ResponderEliminarLos vinos no los conozco.