(G313) Vapor Gatronòmic (Terrassa, Barcelona)

Restaurant Vapor Gastronòmic (Terrassa, Barcelona)

Un dissabte molt ben aprofitat. Primerament consulta amb l’audiòleg ja que sordejo d’allò més de l’oïda esquerra. I a continuació un bon dinar al Vapor Gastronòmic, carrer de la Palla, 15, 08221 Terrassa. De la mà de l’Imma Puigmitjà Vilanova, sommelier i propietària, i el Keco Martínez-Anglés Flores, Chef i propietari.

El carbó i la brasa són l’eix d’aquest projecte gastronòmic, un espai on gaudir i compartir en un ambient informal. Des de fa bastant anys tenen un Bib Gourmand de la Michelin. No disposen de Menú però si d’una carta interessant completada amb les suggerències del dia.

Com a primers unes Vieires a la brasa amb salsa holandesa i asiàtica (foto). Molt bones. Escarxofes confitades, cremós d’espinacs, mató especial i vinagreta de panses i pinyons. (foto). Bo. 


Continuem amb un Cruixent de morro amb pop confitat i patata especiada (foto). Bastant aconseguit. Lletons (en castellà “mollejas”) a la brasa glacejats, amb col de Brussel·les i escarxofes (foto). Deliciós. 


Com a postre Ensaïmada calenta feta al moment, xocolata negra i gelat de vainilla (foto). Bona; i Peres escalivades amb crema de romaní (foto). Curiós però molt bo.


Per a beure cervesa 1906 (foto). De la casa Estrella Galicia. Maltes torrades, suaus notes de caramel i cafè, llúpol aromàtic i una guarda perllongada per crea un sabor i un aroma característic. En boca és amable, càlida i ben integrada. 

Per acompanyar els lletons vaig demanar una copa de vi El Circo 2021 (foto). Es tracta d’un raïm Garnatxa de la zona de D.O. Carinyena. Vi jove, fresc i fruital però sense gaire més interès. James Suckling  li va donar 87 punts. Qualsevol vi que no arribi als 90 punts el podem abandonar sense cap tipus de remordiment. Crec que podrien oferir alguna cosa més interessant a copes. 

El pa integral destacable. El Vapor sempre és una aposta segura si es vol dinar bé a la ciutat de Terrassa. Encara que la petita mida de les taules i la proximitat dels comensals fa que l’experiència no sigui tan rodona.

Preu a la carta 38 euros (IVA inclòs) amb beguda i cafès inclosos. Data de la visita 9 de desembre de 2023.

PUNTUACIÓ: 6-6,5

Comentarios

  1. Las vieiras y las alcachofas…. mmmm…
    Los vinos no los conozco.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)