(BA6) Orgànic (2009)

Mary Gumà, Orgànic (2009)

Exposició de ceràmiques. Del 16 de novembre al 14 de desembre. Al vestíbul de l’Ateneu Igualadí, carrer St. Pau, 9 (www.ateneuigualadi.net) Horaris de dilluns a dissabte de les 9 a les 21 h.

Orgànic és el nom del darrer treball de l'escultora i ceramista olesana Mary Gumà. En aquesta exposició es posen en evidencia els materials que l’artista ha fet servir per a la seva obra: la terra, barrejada amb paper, per donar-li més cos i flexibilitat i a l’hora fer la peça més lleugera. Els cordills que sucats de sals minerals, cobalt, coure i ferro han fet de gamma cromàtica i materials com paper i palla.

Amb la ceràmica sempre estàs descobrint perquè els materials químics responen a la temperatura donant un color o un altre molt diferent. La mostra presenta l’evolució d’una artista en constant moviment creatiu, no deixa d’experimentar en unes peces que representen l’obra de la natura. Muntades en forma de quadre les ceràmiques de la col·lecció ens apropen als elements naturals i quotidians del nostre entorn. L’artista ha creat la seva obra a Miralles on te el seu estudi.

Havíem quedat amb la Mary el dissabte dia 21 sobre les 17.30. Una hora abans varem donar una ullada, el lloc estava buit i a les fosques, pràcticament no podíem apreciar les ceràmiques, sensació de desencís. Anem de botigues per fe temps, al final arriben tard, allà en espera una Mary radiant, guapíssima, el local està ben il·luminat, amb gent; podem apreciar en tota esplendor la seva obra, la impressió és molt diferent, sensació d’alleugeriment, puc treure unes fotografies en condicions. Prenem alguna cosa al bar de l’Ateneu, lloc ple de vida i far cultural de la ciutat d’Igualada. Parlem dels amics i coneguts comuns i de les seves noves orientacions personals i creatives.

Ens acomiadem de la Mary amb la promesa de visitar-la al seu estudi de Miralles, amb una sensació de plenitud i d’enyorança alhora.

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)