XV Sopar del Club de Lectura de la Biblioteca d’Olesa


XV Sopar del Club de Lectura de la Biblioteca d’Olesa

Després d’un any de Club passat amb més penes que glòria, pels llibres llegits i per la incapacitat de la moderadora de transmetre’ns alguna cosa i d’aportar quelcom d’interessant al debat, ens acomiadem de la temporada 2018/2019 amb un sopar de desgreuge.

Com que ja tenim ben repassats els restaurants i resta de “xiringuitos” del poble vam decidir, per primera vegada, sortir fora del nostre habitat natural en busca d’aliment. Per recomanació de la nostra companya l’Elvira vam anar a Cal Duran, Carrer Montserrat, 13, Esparraguera.

Al restaurant tenen una bonica terrassa. La conversa, gràcies al vi, va anar de coses profundes com per exemple: els refranys valencians que trobem més rotunds, contundents i encertats que els castellans i molt poc de literatura encara que jo els hi vaig demanar que recomanessin un llibre que els hagués agradat. Solament la Mode ens va recomanar Els nois del zinc de la premi Nobel de literatura 2015, l’Svetlana Aleksiévitx. 

Entrem en el sopar pròpiament dit. De primers varis plats per a compartir: patates braves, bunyols de bacallà en forma de farcellet, taula de formatges, anxoves de Roses. Com a segon cadascú va triar el que li va venir més de gust: Tàrtar de filet de vedella i maionesa d’olives Kalamata, Pop a la brasa, Secret ibèric amb parmentier de patata, Rissotto de ceps, Tataky de tonyina amb cremós de wasabi, Amanida amb “rulo” de formatge de cabra. 





De postres els més divertits foren els Macarons amb xocolata i la Taronja especiada amb gelat de mandarina i cava.




A continuació del sopar ens vam acostar al bar de copes l’Ekili-Qa, Av. Francesc Macià, 196 amb la intenció de fer un beure amb un xic d’alcohol: Mojitos, Sex on the Beach, Sant Franciscos, Margarites prohibides, etc.

Data de la trobada, 7 de juny de 2019.

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)