(L194) Restaurant Les Clarisses (Vic, Barcelona)

Restaurant Les Clarisses (Vic, Barcelona)

Abans de començar les vacances d’estiu vàrem quedar amb l’amiga Maite a fer un volt per Vic, un dissabte de mercat, i a dinar. L’opció triada va ser el restaurant Les Clarisses,  Pl. de Malla, 1, Vic. Es un restaurant a dins d’un Hotel Boutique, recentment reformat, a l’antiga ubicació del Convent de les Clarisses. Antigament les núvies portaven ous al Convent, com a ofrena, perquè no plogués el dia del seu casament.

Com a entrant un aperitiu de llonganissa Casa Riera Ordeix amb pa torrat, tomàquet, sal i oli d’oliva (foto). Molt llaminer.

De primers ens vàrem decidir per una “Vichysoise” amb daus de bacallà confitat amb oli d’all (foto) i un Ou a baixa temperatura, pèsols del Maresme, suc de pernil i botifarra (foto), Plats bons i contundents.


De segons nosaltres de cap a l’Arròs de Sípia i Calamars (foto). Potser el millor plat de l’àpat. La Maite, més moderada, es va decidir pel Turbot a la donostiarra, amb navalla, cloïsses i verduretes (foto). Plat lleuger i equilibrat.


Els postres una versió del Lemon Pie (foto) i unes Textures de xocolata (foto), correctes sense més.


Como a begudes aigua Mineral i un vi albariño, Fefiñanes 2019. És tot un clàssic elaborat a la Vall del Salnés. Fermentat en recipients d’acer inoxidable a baixes temperatures. En nas té aromes a fruita madura, cítrics, pinya i flors blanques; amb una complexitat aromàtica molt remarcable. En boca es amable, saborós, fresc i amb una bona acidesa. Molt encertat per a peixos i mariscos, això sí, s’ha de servir ben fred. No em deixo portar massa per les guies però té una bona puntuació a les llistes que elabora el Robert Parker que dirigeix la prestigiosa publicació The Wine Advocate.

El pa, un Viena rodó blanc, sense interès. Per acabar un cafè amb gel.

Ens va acompanyar la música de How Deep is your Love dels Bee Gees en versió de Maria Augusta a ritme de bossa nova i l’animosa All is well de Austin Basham.

El Menú, 35 euros per persona, IVA inclòs, més begudes. A més del Menú disposen de carta. Data de la visita 25 de juliol de 2020.

PUNTUACIÓ: 6-6,5

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)