(G213) Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida, Lleida).

Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida, Lleida)

Pocs restaurants d’un cert nivell em queden per comentar a Lleida. Així que buscant pels voltants vàrem decidir provar l’Arrosseria Antoni Rubies, Carrer de Lleida, 6, 25150 Artesa de Lleida. El local és acollidor i estava ple a vesar. Això sí, molt ben ventilat.

El xef, com es fàcil d’endevinar, es diu Antoni Rubies i la seva especialitat, a més dels arrossos, és la cuina lleidatana de mercat molt abocada als productes de proximitat de l’horta. Ens comenta la difícil situació que ha patit amb el tancament municipal. Artesa és un poble petit i els seus principals clients són de la capital que està solament a deu minuts en cotxe.

Del menú de l’arròs que és amb el que treballa els caps de setmana pots triar tres primers, un arròs i unes postres amb la beguda inclosa. Es tracta d’una cuina honesta freqüentada pels pagesos del pla de Lleida, amb els seus semblants rojos, bronzejats pel sol i la pell adobada pels treballs del camp. Volen quedar satisfets i busquen una cuina contundent.

Comencem amb un Pop a la gallega amb patata trufada (foto), bo i melós. Seguit de Raviolis de botifarra negra amb puré de cigrons i foie saltat (foto), plat molt fi. I per acabar uns Cargols a la gormanta (foto), amb el seu punt just de bitxo, acompanyats d’all i oli i salsa romesco. Encara que hi ha qui els prefereix a la llauna.



L’arròs va ser negre: carxofes, cansalada, sípia bruta, calamarsets, pèsols, gambes i tinta calamar (foto), plat saborós amb el que quedes ben sadollat.

Les postres una mica fluixets. Sorbet de mandarina (foto) i Tiramisú (foto).


Como a begudes aigua Mineral i una cervesa Heineken de pressió molt suau. No volíem agafar una bona “empanada” i no demanarem vi. El panet de pa blanc bastant bo.

Preu del Menú del arròs 27 euros per persona IVA inclòs i begudes. Data de la visita 27 de març de 2021.

PUNTUACIÓ: 6-6,5

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L111) El mundo de ayer. Memorias de un europeo (1942)

Manuel Vilas, El autor y su obra: La literatura y la vida (2019)