(G345) Restaurant Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)

Restaurant Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)

A la primera entrada a ma dreta creuant el riu Segre al seu pas per Balaguer, capital de la Noguera, ens troben el Restaurant Cal Xirricló, que ja vàrem visitar fa onze anys (30/03/2013). Situat al carrer Doctor Fleming, 53, 25600 Balaguer, està regentat per la tercera generació de la família Molins. El local és ampli i està decorat amb elements rústics i moderns; un escenari agradable per menjar en intimitat, per dinars familiars o trobades empresarials.

Com la pluja no ens va deixar fer l’excursió prevista a Camarasa, ens vam acostar a l’imperi del Pàmies qui té tot un viver de plantes i productes naturals, molt ben organitzat per cert, que val molt la pena visitar.

Al restaurant vàrem trobar, per casualitat, a la meva estimada companya de feina, Marga Borràs i la seva família. Tot un plaer conèixer-los.   

Comencem l’àpat. Al centre de taula amb uns Ceps a la brasa, vel de cansalada i rovell d’ou (foto). Excel·lents. Per a completar uns Popets amb suquet (foto). Bons.


Com a segons Corbina salvatge amb estofat de llenegues (foto). Molt bo i lleuger. Cruixent de peus de porc, cremós de poma, figues i cebetes glacejades al vi del Padrí (foto). Plat aconseguit i gens carregós.


De postres vàrem compartir El sotabosc i la seva boira aromàtica (vídeo). Premi al certamen Madrid Fusión de l’any 2016. Bo i divertit alhora.

Els vins a copes. Un parell de blancs. El primer un Cristiari Blanc 2023 (foto) és un vi de proximitat, blanc jove de la D.O. Costers del Segre. Barreja dels raïms Müller Thurgau i Pinot Blanc. Elaborat amb aquestes varietats centreeuropees que s’han adaptat força bé al microclima de la Vall de Baldomar. En nas és molt aromàtic i prometedor, però en boca és molt lleuger, li falta temperament.

El segon bastant millor. Jean León 3055 (foto). Un chardonnay jove que potser en nas és menys espectacular que el Cristiani, però en boca deixa anar el seus matisos de poma verda y meló acompanyades d’un toc cítric a llimona. És suau i refrescant amb una acidesa equilibrada.

Els pans de massa mare i de panses molt bons. Acompanyats amb un parell d’olis arbequina interesants. Siós, un oli d’arbequina verda, molt herbaci i picant. El segon Oli Castelló (foto). També de la varietat arbequina però més madur i dolç, amb un punt d’ametlles. Ambdós productes de proximitat molt recomanables.


Com a infusions un te verd i un cafè sol. Dels acompanyaments destaquem unes uns panellets de fruites (foto) bastant aconseguits.

Preu aproximat 62 euros per persona, begudes incloses. Data de la visita 2 de novembre de 2014.

PUNTUACIÓ: 6,5-7

Comentarios

Entradas populares de este blog

(L56) Las afinidades electivas (1809)

(L305) Bella del Señor (1968)

(L232) Anatomia de un instante (2009)