(G345) Restaurant Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)
Restaurant Cal Xirricló (Balaguer, Lleida)
A la primera entrada a ma dreta creuant el riu Segre al seu pas per
Balaguer, capital de la Noguera, ens troben el Restaurant Cal Xirricló, que ja vàrem visitar fa onze anys (30/03/2013).
Situat al carrer Doctor Fleming, 53, 25600 Balaguer, està regentat per la
tercera generació de la família Molins.
El local és ampli i està decorat amb elements rústics i moderns; un escenari
agradable per menjar en intimitat, per dinars familiars o trobades
empresarials.
Com la pluja no ens va deixar fer l’excursió prevista a Camarasa, ens vam
acostar a l’imperi del Pàmies qui té tot un viver de
plantes i productes naturals, molt ben organitzat per cert, que val molt la
pena visitar.
Al restaurant vàrem trobar, per casualitat, a la meva estimada companya de
feina, Marga Borràs i la seva família. Tot un plaer conèixer-los.
Comencem l’àpat. Al centre de taula amb uns Ceps a la brasa, vel de
cansalada i rovell d’ou (foto). Excel·lents.
Per a completar uns Popets amb suquet (foto).
Bons.
Com a segons Corbina salvatge amb estofat de llenegues (foto). Molt bo i lleuger. Cruixent de peus de porc, cremós de
poma, figues i cebetes glacejades al vi del Padrí (foto). Plat aconseguit i gens carregós.
De postres vàrem compartir El sotabosc i la seva boira aromàtica (vídeo). Premi al certamen Madrid Fusión
de l’any 2016. Bo i divertit alhora.
Els vins a copes. Un parell de blancs. El primer un Cristiari Blanc 2023 (foto) és un vi de proximitat, blanc
jove de la D.O. Costers del Segre. Barreja dels raïms Müller Thurgau i Pinot
Blanc. Elaborat amb aquestes varietats centreeuropees que s’han adaptat força
bé al microclima de la Vall de Baldomar. En nas és molt aromàtic i prometedor,
però en boca és molt lleuger, li falta temperament.
El segon bastant millor. Jean León 3055 (foto). Un chardonnay jove que potser en
nas és menys espectacular que el Cristiani, però en boca deixa anar el seus matisos
de poma verda y meló acompanyades d’un toc cítric a llimona. És suau i
refrescant amb una acidesa equilibrada.
Els pans de massa mare i de panses molt bons. Acompanyats amb un parell d’olis
arbequina interesants. Siós,
un oli d’arbequina verda, molt herbaci i picant. El segon Oli Castelló (foto). També de la varietat arbequina
però més madur i dolç, amb un punt d’ametlles. Ambdós productes de proximitat molt
recomanables.
Com a infusions un te verd i un cafè sol. Dels acompanyaments destaquem
unes uns panellets de fruites (foto) bastant
aconseguits.
Preu aproximat 62 euros per persona, begudes incloses. Data de la visita 2
de novembre de 2014.
PUNTUACIÓ: 6,5-7
Comentarios
Publicar un comentario